Over ons

Adagio Residenties telt 66 appartementen en bestaat uit twee gebouwen.

De hoofdingang is gelegen in de Nieuwstraat 17, het tweede gebouw in de Kortrijkstraat 36. Beide entiteiten worden met elkaar verbonden door het tuinpaviljoen met bar en lounge.

Terug in de tijd…

Adagio Residenties Tielt is gelegen in de Nieuwstraat 13-15-17. De grond is al generaties lang eigendom van de familie De Sutter, die ook vandaag Adagio Residenties verder uitbouwt. Aan het actuele pand gaat een rijke geschiedenis vooraf.

Het oorspronkelijke gebouw werd in de jaren 1905-1908 gerealiseerd door Emiel De Sutter, de overgrootvader van de huidige gedelegeerd bestuurders. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de huizenrij van nr. 7 tot en met nr. 21 opgeëist door de Duitse bezetter en vormde één groot bureau. De woningen waren onderling verbonden. Het herenhuis nr. 7 kreeg een herbestemming tot ‘kaartenkabinet’, waar de leiding van het Vierde Duitse Leger haar strategie bepaalde. Nr. 17 was de art-nouveauwoning van Emiel De Sutter.

Vanuit Engeland verzorgde hij met Joris Impe de redactie van het ‘Gazetje van Tielt’, een contactblad voor Belgische soldaten aan het front. De Duitse bezetter organiseerde in dit gebouw zijn ‘perscentrum’, van waaruit alle overwinningen van het Vierde Leger werden verstuurd. De bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgden dan weer voor heel wat vernielingen aan tal van huizen in de Nieuwstraat.

In 1958 kwam het huis in het bezit van Willi De Sutter. Zijn oudste zoon Renaat bouwde in ’88 de huidige residentie. Die opende in 1989 onder de naam Adagio de deuren.

Onder het beleid van Renaat’s zonen, Peter en Kristof, vierde Adagio Residenties in 2014 haar 25-jarig bestaan, en werd beslist tot een volledige renovatie van de bestaande appartementen en de realisatie van een aanpalend nieuw gebouwencomplex. Een uitbreiding die in 2016 resulteerde in 66 eigentijdse wooneenheden in het centrum van Tielt.

{